Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü ya da bilinen adıyla ÇEKO, isminden de çıkarım yapılabileceği gibi iş hayatını birçok bilim alanı üzerinden (ekonomik, sosyal, psikolojik, hukuki) ele alan ve bu konuda geliştirmeler yapmayı amaçlayan bir akademik disiplindir.


Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? ÇEKO, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan ve Eşit Ağırlık puan türünden tercih edilebilen 4 yıllık bir lisans bölümüdür.


Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Dersleri Nelerdir? Üniversite tercih listesinde ÇEKO bölümüne yer vermeyi planlayan aday öğrenciler;

Hukukun Temel kavramları, Genel İşletme, Genel Muhasebe, Yönetim ve Organizasyon, Sosyal Politika, Çalışma Ekonomisi, Çalışma İlişkileri Tarihi, İdare Hukuku, Borçlar Hukuku, Türk Anayasa Hukuku, Çalışma Sosyolojisi, Gelir Dağılımı ve Yoksulluk, Uluslararası Sosyal Politika, Türk Vergi Sistemi, Örgütsel Davranış, Başta olmak üzere birçok dersi 8 yarıyıllık eğitim süresi içinde başarı ile tamamladığı takdirde “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Lisans Diploması” elde etmeye hak kazanır.


Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? İş dünyasında yaşanan global gelişmelerin birbirinden farklı konular üzerinden değerlendirilmesi, elde edilen verilerin analiz edilip benzer durumlara karşı tedbirlerin alınmasını sağlamak ya da çeşitli eklentilerle kazanç sağlamak adına çeşitli çalışmalar gerçekleştirmek ÇEKO mezunlarının kapsama alanındadır.


�Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir? ÇEKO mezunları için iş hayatı başladığı andan itibaren çalışma imkanı bulabilecekleri alanlar oldukça fazladır. Mezunlar;

Bankacılık ve Finans Kuruluşları, Şirketlerin İnsan Kaynakları Departmanında, Denetleme Firmalarında, Sendikalar, Başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşta iş bulabilirler. Gerek denetçi,müfettiş, gerekse iş geliştirme uzmanı olarak da istihdam fırsatları söz konusu. Özel sektörün haricinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı kuruluşlarda da çalışma fırsatı bulabilirler.