مدیریت بیمه

بیمه یكی از شاخص‌های توسعه در كشورهای پیشرفته است، چون هر سرمایه‌داری كه بخواهد در كشوری سرمایه‌گذاری كند، باید اطمینان داشته باشد كه در صورت بروز هر گونه حادثه‌ای یا خطری، سرمایه وی مصون خواهد بود. از همین‌رو در كشورهای پیشرفته از بیمه به عنوان صنعت بیمه یاد می‌كنند به این معنی كه همزمان با توسعه صنعت ، بیمه نیز توسعه خواهد یافت و همچنین بر این اعتقادند كه هر فردی نمی‌تواند وارد این صنعت شود بلكه باید متخصص و دانش‌آموخته این صنعت باشد . در نتیجه در دانشگاههای بزرگ و معتبر دنیا، رشته بیمه به عنوان یك رشته مستقل كه دارای دو زیرشاخه عمده بیمه‌های زندگی و غیرزندگی است، تدریس می‌شود.

در كشور ما نیز گرایش مدیریت بیمه در دانشگاهها و مراكز آموزش عالی تدریس می‌شود، اما به دلیل اینكه در كشور ما صنعت بیمه دولتی است، در آن رقابت دیده نمی‌شود و در نتیجه رشته مدیریت بیمه نیز جایگاه واقعی خویش را پیدا نكرده است.

دروس تخصصی رشته مدیریت بیمه در دانشگاههای ایران شامل آموزش انواع بیمه از جمله بیمه اموال، بیمه اشخاص، بیمه مسوولیت و ... است. در حالی كه دروس این رشته باید خیلی پربارتر از موارد فوق باشد. برای مثال در دانشگاههای خارج از كشور ، دانشجویان چگونگی ارزیابی ریسك را فرا می‌گیرند. یعنی یاد می‌گیرند كه چگونه باید ریسك كالایی كه قرار است بیمه شود، ارزیابی كنند. كاری كه نیاز به محاسباتی بسیار دارد.

البته اگر در ایران نیز بیمه جنبه خصوصی پیدا كند، بدون شك این گرایش نیز متحول شده و شكوفایی لازم را پیدا خواهد كرد.

دانشجوی مدیریت بیمه نحوه اداره سازمانهای بیمه و چگونگی رفتار با بیمه‌گذارها را فرا می‌گیرد تا بتواند آنها را به بیمه‌گذاری ترغیب و تشویق كند. همچنین دانشجویان درباره انواع فعالیت‌های بیمه مثل بیمه عمر، ماشین، خدمات درمانی و غیره اطلاعات لازم را كسب كرده و چگونگی فعالیت در این زمینه‌ها را بر اساس پایه و مبانی مدیریتی فرا می‌گیرند.