Escola de Ciències de l'Espai

DEPARTAMENT D' ASTRONOMIA

Benvinguts a l'Escola de ciències de l'espai de la Viquiversitat en català.

Presentació

L'astronomia (del grec αστρονομία = άστρον + νόμος, etimològicament la "llei de les estrelles") és la ciència que s'ocupa de l'estudi dels cossos celestes, els seus moviments, els fenòmens associats a ells, el seu registre i el seu origen a partir de linformació que ens arriba d'ells mateixos en forma de radiació electromagnètica o a través de qualsevol altre medi.

L'astronomia ha estat lligada a l'ésser humà des de l'antiguitat i totes les civilitzacions han tingut contacte amb aquesta ciència. Personatges com Aristòtil, Tales de Milet, Anaxàgores, Ptolomeu, Copèrnic, Sant Tomàs d'aquí, Brahe, Kepler, Gal·lileu, Newton, Kant, Kirchhof i Einstein han estat alguns dels seus cultivadors. És una de les poques ciències amb les que els aficionats encara poden desenvolupar un paper actiu, especialment amb el descobriment i el posterior seguiment de fenomens com corbes de llum d'estrelles variables, nous asteroides i cometes, etc.

No s'ha de confondre l'astronomia amb l'astrologia, ja que, encara que ambdues comparteixin un origen comú, són MOLT diferents. L'astronomia és una ciència: els astrònoms procedeixen d'acord amb el mètode científic. I en canvi, l'astrologia, que s'ocupa de la suposada influència dels astres en la vida dels homes, és una pseudociència: els astròlegs segueixen un sistema d'hipòtesis científicament no provades.

Panell d'anuncis

edit

Aquí es mostra una sèrie de notícies relacionades amb l'astronomia


Àrees

edit

Aquí es mostren les àrees de l'escola de ciències de l'espai


Projectes d'aprenentatge

edit

Aquí es mostra una llista dels projectes d'aprenentatge actius o ja finalitzats dels departament d'astronomia


Recursos didàctics

edit

Aquí es mostra una llista de recursos didèctics relacionats amb l'escola de ciències de l'espai.