Facultat de Música

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Benvolgut Visitant,
L'Escola Superior de Música de la Facultat de Música li dóna la benvinguda a esmentat departament.

Benvinguts/des a
Viquiversitat- Escola Superior de Música

Departament De Música

Música Edit

 
«El cant dels àngels» obra de William Bouguereau (Segle XIX).

La música és l'art que es manifesta en l'organització dels sons i els silencis en el temps. És l'art de la generació, manipulació i combinació –en simultaneïtat o en successió— dels sons, produïts per veus humanes o per instruments, a la recerca de la bellesa formal i/o de l'expressió d'emocions, o de complir certes funcions, i produint missatges dotats d'unitat, continuïtat i coherència (Extret de http://ca.wikipedia.org/wiki/Música). Així doncs, l'objectiu de la Facultat de Música és que tothom que hi estudiï al Departament hi surti amb el ple coneixement de l'art celestial.

Pla d'Estudis Edit

L'Ensenyament Musical, tan a la Viquiversitat com a Catalunya, s'imparteix de la següent manera:

  • Sensibilització
  • Nivell Elemental
  • Nivell Mig
  • Grau Professional
  • Grau
  • Postgrau
  • Màster

La Sensibilització és el primer Grau de Música. S'estudia des dels 3 anys fins als 5 anys aproximadament. L'alumne, tal i com indica el nom de l'Assignatura, comença a sensibilitzar-se amb la música. Dins de la Facultat de Música, aquest curs portarà com a molt un o dos dies, car està pensat per a començar a diferenciar sons, silencis, pulsacions...

En el Nivell Elemental , l'alumne ja comença a "tecnificar" els coneixements adquirits al curs anterior. S'introdueix la Disciplina de l'Instrument, i s'ensenyen els trucs bàsics de composició. Aquest Nivell consta de quatre cursos.

Al final de Quart d'Elemental, hi ha dues possibilitats. Es pot seguir fent Nivell Mig, de sis anys, que quan és finalitzat s'obté un títol i es pot exercir de professor a un institut o a una escola, o obtar per a fer l'exàmen d'accés a Grau Professional. Llur exàmen determina el nivell, i si s'és aprovat, s'entra a Grau Professional. Aquest curs és pensat per a qui es vol dedicar professionalment a la música i/o vol obtenir el títol universitari de músic.

En el Grau Professional es perfeccionen les tècniques de dictat i s'afegeixen les disciplines de coral, cambra, segon instrument, informàtica, orquestra, miniband, grossband o cant. Dura sis anys i, quan és finalitzat, es fa un exàmen per a entrar a l'ESMUC, l'Escola Superior de Música de Catalunya.

El Grau, Postgrau i el màster són carreres universitàries, en les quals s'estudia per a ser músic, tot aplicant els coneixements adquirits.

Cursos Edit

Coneguda ja la situació escolar catalana, aquí es presenten els cursos que s'ensenyen al Departament: