User:Timboliu/Wikiversiteit

Op deze pagina kun je informatie vinden over hoe ik, Tim Ruijters, tegen de Wikiversiteit aan kijk. Momenteel is de Nederlandstalige Wikiversiteit nog in beta en is er discussie over de manier waarop de Wikiversiteit vorm zou moeten krijgen.

Wat is de Wikiversiteit? edit

  • De Wikiversiteit is een zusterproject van Wikipedia. Op Wikipedia werken we samen aan een online encyclopedie. De Wikiversiteit richt zich op leren.
  • Sommige Wikimedianen zijn van mening dat de Wikiversiteit alleen bedoeld is voor lesmateriaal. Op de Engelstalige Wikiversiteit is er ook ruimte voor vragen, actielijsten, enz. Zie ook Wat is leren?

Leerprojecten edit

Op de Wikiversiteit wordt geleerd in zogenaamde leerprojecten. Op onderstaande pagina kun je een overzicht vinden van de leerprojecten waar ik bij betrokken ben:

https://beta.wikiversity.org/wiki/User:Timboliu/Leerprojecten

Plan van aanpak Nederlandstalige Wikiversiteit edit

Om de Nederlandstalige Wikiversiteit van de grond te krijgen is het plan om in 2016 met een aantal mensen een leerproject in de hoofdnaamruimte te starten. Zie Een voorbeeld leerproject in de hoofdnaamruimte. Wanneer we aan de gang gaan met een leerproject zullen de policies (zie ook https://en.wikiversity.org/wiki/Wikiversity:Policies) en waarvoor de Wikiversiteit bedoeld is (zie ook: What is Wikiversity?, opnieuw aan de orde komen.

Een ander scenario is om leerprojecten te starten op de Engelstalige Wikiversiteit of om een Hive Learning Network te starten (zie Hive Learning Networks voor meer info.

Overige activiteiten edit

  • Eind 2015 ben ik gesprek geraakt met Flock of Birds of de Wikiversiteit een plek zou kunnen zijn om kennis uit te wisselen.
  • Vanuit Kizumba (http://www.kizumba.nl) wil ik een online community creëren die kennis gaat delen m.b.t. innovatie. Het op de juiste manier inzetten van technologie zal voor bedrijven belangrijk zijn om in te spelen op veranderende omstandigheden. Zie bijvoorbeeld leerproject system development op de Engelstalige Wikiversiteit voor meer informatie. Een voorbeeld van een meer op de business georiënteerd leerproject is leerproject domains.


Index edit