Wikiversity:Custodians/sv

This page is a translated version of the page Wikiversity:Custodians and the translation is 27% complete.
Outdated translations are marked like this.

Wikiversitetets custodians (även kallade administratörer eller sysops), är Wkiversitetsanvändare som har tillgång till speciella verktyg för att hjälpa till med Wikiversitetets underhåll.

Dessa verktyg innefattar att kunna skydda och radera sidor, blockera användare samt att återställa andra användare och administratörers handlingar. Deltagare vid Wikiversitetet som visat gott föredömme kan ansöka om dessa verktyg på Wikiversity:Candidates for Custodianship.

Alla användare kan agera utifrån de riklinjer som gäller för administratörer, även om de inte har tillgång till de extra verktygen. Om du dock upptäcker något som kräver dessa verktyg kan dubegära hjälp.

Användare på Wikiversitetet Beta har tidigare ansökt om tillfälliga rättighter för att underhålla specifika språk-avdelningar. Om de har visat att de gör ett bra arbete har de oftast fått förtroende att hjälpa till med de allmänna delarna och fått möjlighet att ansöka om permanenta rättigheter.

Byråkrater utgör en annan grupp av användare med specialrättigheter. De har verktyg för att sätta (men inte ta bort) användarrättigheter, döpa om användare och ge bot-status. Det finns ännu inga formella bestämmelser för relationerna mellan Byråkrater och Administratörer (Custodians). Administratörer, Custodians och Byråkrater är användare som har lite fler befogenheter än andra användare. De har bland annat möjlighet att radera och skrivskydda sidor, redigera eller ta bort skydd från skyddade sidor och blockera IP-addresser från att redigera sidor. Vid Wikiversity kan både termen Custodian och Administratör förekomma men både hänvisar till Custodian.

Administratörer

User Flag Time Zone Babel
Crochet.david (talkcontributionslogs) Custodian, Bureaucrat fr, en-1
Encore007 (talkcontributionslogs) Custodian Taiwan (UTC +8) zh, en-3, zh-classical-2, ja-1
KaidoKikkas (talkcontributionslogs) Custodian fi, en-3
Kanjy (talkcontributionslogs) Custodian Japan (UTC +9) ja, en-2, de-1
Romaine (talkcontributionslogs) Custodian nl, en-3, de-2, fr-1
Samuele2002 (talkcontributionslogs) Custodian, Bureaucrat it, en-2 fr-1 la-1
Sotiale (talkcontributionslogs) Custodian, Bureaucrat Korea (UTC +9) ko, en-2, ja-2, bi-2, eo-1
Stang (talkcontributionslogs) Custodian zh, en-2

Begäran om adminstratörskap

Se även