Главна страна

2024-03-02

Welcome to Wikiversity Beta

Развојна страна за прављење Викиверзитета на српском је Викиверзитет.

Шта је Викиверзитет? edit

Викиверзитет је пројекат Фондације Викимедија. Он је место за стварање и коришћење бесплатних образовних материјала и активности. Ми имамо бесплатне изворе образовања и школске пројекте. Циљ нам је да будемо повезани са осталим пројектима Викимедије и да подржимо њихов садржајни раст. До сада су енглески, немачки, шпански, француски, италијански, грчки, јапански, португалски и чешки прерасли у самосталне пројекте.

Шта је Викиверзитет Бета? edit

Викиверзитет Бета је вишејезички центар за сарадњу међу пројектима Викиверзитета на разним језицима за постизање наше мисије у склопу предлога Викиверзитетових пројеката. Овај сајт организује разговоре у вези са правилима Викиверзитета о упутствима за истраживања.

Викиверзитет Бета такође нуди инкубаторе за Викиверзитете на језицима који још увек нису успели да се осамостале као пројекти.

Да бисте имали нов сајт Викиверзитета, морате имати десет активних учесника на пројекту. Тада можете поднети захтев (на Мети) за добијање новог језичког простора. У међувремену, молимо, додајте главну страну вашег пројекта у Template:Главну страну.

Види још: Честа питања.

Радови у току edit

Have your say edit