Главна страница

2024-06-23

Welcome to Wikiversity BetaШто е ВикиВерзитет?

ВикиВерзитет е проект на Wikimedia foundation. Тоа е Универзитет за креирање и употреба на бесплатни материјали за студирање како и активности. Универзитетот содржи бесплатни образовни богатства на знаења како и универзитетски проекти. Исто така се цели на комуникација со други wikimedia проекти како и поддршка на нивниот развој. До овој момент, Англиски, Германски, Шпански, Француски, Италијански како и Грчки се развиваат во одделни проекти.


Што е ВикиВерзитет Бета?

ВикиВерзитет Бета е повеќејазичен нишан за координација како дел од ВикиВерзитет проектите во различни јазици, to further our мисија as во ВикиВерзитет-овиот проект предлог. Оваа страница содржи разговори окулу ВикиВерзитет-овите начела ви животот за оригинално истражување.

ВикиВерзитет Бета исто така служи и како гнездо за ВикиВерзитет-и во јазици кои сеуште немаат свои сопствени страници.

Да се има нова ВикиВерзитет страница, потребно е да се има десет учесници за проектот. Тогаш може да се побара (at meta) креирање на нов јазичен имот. Во меѓувреме, ве молиме додавајте ги вашите проекти за насловната страна до Template:Main page.


Погледај исто така и: Најчесто Поставувани Прашања.

работа во тек

have your say