Etusivu

(Redirected from Pääsivu)
Sunday, June 16 2024

Tervetuloa Wikiopisto beetaan


Yksityiskohta Rafaelin maalauksesta "Ateenan koulu".

Mikä on Wikiopisto?

Wikiopisto on verkkoyhteisö ja oppimisympäristö. Wikiopistossa voit opiskella melkein mitä tahansa. Opiskelumahdollisuuksia toisilleen tarjoavat verkkoyhteisön jäsenet. Jos sinun kiinnostuksen kohdettasi ei vielä löydy Wikiopiston opintotarjonnasta, voit aloittaa teemastasi kurssin, opintopiirin, lukupiirin, verkkokonferenssin, tai vaikka itseopiskelukurssin rakentamisen.

Wikiopiston opintotarjonta on listattu omalle sivulleen. Jos listalta ei vielä löydy sinua kiinnostavia opintoja voit perustaa oman kurssisi opintotarjonta-sivulle tai ehdottaa sitä perustettavaksi Kurssi-ideoita -sivulla.

Kahvihuone

Wikiopiston kehittämisestä voit keskustella kahvihuoneessa.

Miten Wikiopisto toimii?

Wikiopisto on wiki. Tämä tarkoittaa sitä, että sen toiminta kehittyy sellaiseksi millaiseksi tämän wikin käyttäjät haluavat sen luoda.

Esimerkiksi voit aloittaa tässä Wikissä oman opinto- tai lukupiirisi yksinkertaisesti luomalla sille oman sivun ja kirjaamalla sinne porukkasi aikataulun ja työskentelytavat. Voit myös luoda perinteisempää opetusta muistuttavan kurssin tai itseopiskelukurssin. Opintotarjonta osiosta, alhaalta, löydät esimerkkejä.

Olennaista Wikiopistossa – ja wikeissä yleensäkin – on olla rohkea. Luo rohkeasti uusia sivuja kursseille, opintopiireille, lukupiireille tai luo oma itseopiskelukurssi jostakin teemasta. Sitten vain kutsut ystäväsi, perheesi, kollegasi, naapurisi tai kylänmiehet ja -naiset mukaan opiskelemaan.

Ohjeita oppilaitoksille

Wikiopiston kehittäminen

Suomenkielinen Wikiopisto aloitti 6. tammikuuta 2008. Jotta projekti pääsee osaksi globaalia Wikiopistojen verkostoa, tulee sillä olla toimintaa sekä vähintään kymmenen aktiivista kehittäjää tässä beta-ympäristössä. Tämän jälkeen Wikimedia-säätiö hyväksyy projektin ja sille myönnetään oma verkko-osoite: fi.wikiversity.org.

Tervetuloa mukaan kehittämään Wikiopistoa!

Ohessa muutamia sivuja joilla kehitellään ohjeita ja ohjeistuksia liittyen Wikiversityn toimintaan:

Tutkimustoiminta

  1. Tutkimusparvi on suomalainen ryhmittymä, jossa toteutetaan avointa tutkimustoimintaa. Useat Tutkimusparvessa olevat aktiiviset henkilöt toimivat myös Wikiopistossa.

Wikiopiston kirjasto

  Wikiopiston kirjastossa

on aiheeseen liittyviä kirjoja.

Wikiopiston kurssikirjasto on sijoitettu Wikikirjastoon ja sielä olevan kurssikirjan olemassa olon voi ilmaista Wikiopiston kurssin esittelysivulla liittämällä siihen oheisen {{Wikikirjasto}}-mallineen.

Kirjaston ohella Wikiopiston kursseilla käytetään myös muita Wikimedia-tuotteita, kuten:

Suomenkielisen Wikiopiston opiskelijajärjestöt